Miqësi me SHBA…

Miqësi me SHBA-të, për paqe dhe progres

Nga GAZETA TELEGRAF – Mër Gus 08, 1:40 pm

Intervista/ Flet ekskluzivisht për “Telegraf”, Presidenti i Paraguajit, Federiko Franko

Nga Peter Tase

Më 22 Qershor, 2012, në mes të duartrokitjeve të anëtarëve të Kongresit, Presidenti i sapo zgjedhur Federiko Franko veshi mbi kostumin e tij shiritin presidencial që simbolikisht përfaqëson dorëzimin në duart e tij të pushtetit politik të popullit Paraguaian dhe natyrisht mori mbështetjen e plotë të legjislativit për ushtrimin  e mandatit të tij presidencial, që do të zgjas vetëm 13 muaj. Në këtë intervistë ekskluzive Presidenti i Paraguajt, Federiko Franko, shpalos idetë e tija për promovimin e demokracisë.

Cila është situata politike dhe kontributi i Paraguajit në promovimin e demokracisë në Amerikën e Jugut, marrëdhëniet midis Shteteve të Bashkuara të Amerikës  dhe Paraguajit?

Përpara së gjithash, dua të theksoj se ne jemi miq të SHBA-ve, kështu që fjala ime e parë u drejtohet gjithë popullit amerikan dhe urime të përzemërta për miqësi dhe progres. Në vend të dytë, Peter, ne tani jemi të përqendruar plotësisht, në konsolidimin e qeverisë, dhe reformës në drejtësi, duke i dhënë qeverisje dinamike qytetarëve, dhe sapo të jenë realizuar këto objektiva do të impenjohemi më shumë në lidhje me marrëdhëniet me fqinjët dhe….

(lexo artikullin…)

http://gazetatelegraf.com/miqesi-me-shba-te-per-paqe-dhe-progres/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s