Qyteti i një mijë syve

TE HUAJT OER SHQIPERINEgdtoplogo1.gazeta ditore
Shkruan: DR. ESILDA LUKU

Libri “Tё huajt pёr Shqipёrinё dhe Shqiptarёt” ёshtё rezultat i njё pune tё gjatё dhe intensive hulumtuese e autorit nё fondet e pasura tё bibliotekave tё mёdha tё New York-ut, Washington DC., Chicago-s etj., si dhe e dёshmive tё mbledhura nga kontaktet personale me studiues dhe diplomatё tё njohur, si: albanologu Robert Elsie, akademiku anglez Philip Winn, ish-Sekretari i Pёrgjithshёm i OKB-sё, z. Pérez de Cuéllar etj.

Nё librin voluminoz prej 500 faqesh, autori pёrpiqet tё ndёrtojё historinё e popullit shqiptar, nga lashtёsia deri nё ditёt tona, mbёshtetur nё veprat, kronikat, shёnimet dhe intervistat e personaliteteve tё huaja tё tё gjitha kohёrave, nga SHBA, Europa dhe Azia, qё dёshmojnё pёr historinё, gjeografinё, kulturёn materiale dhe shpirtёrore tё shqiptarёve.
Per te lexuar artikullin e plote klikoni me poshte:
http://gazetaditore.com/2013/07/27/qyteti-i-nje-mije-syve/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s