Srijeda, 10. 12. 2014 18:01 0 Delegacija iz Paragvaja posjetila UIS Rukovodstvo Universidad del Este iz Paragvaja, danas je bilo u posjeti Univerzitetu u Istočnom Sarajevu. Delegaciju iz Paragvaja činili su rektor Universidad del Este, prof. dr Victor Britez Chamorro, Rolando Segovia, voditelj međunarodnih odnosa Univerziteta te američki novinar Piter Tase i Sabahudin Hadžialić, koji je bio kontakt osoba iz Bosne i Hercegovine za njihovu posjetu.

Bosnje 3

Na sastanku sa rukovodstvom Univerziteta u Istočnom Sarajevu dogovoreno je čvršće povezivanje u oblasti medjunarodnih projekata, kao i u razmjeni studenata i nastavnog osoblja.

Rektor prestižnog paragvajskog Univerziteta, Victor Britez Chamorro, je istakao kako postoje zajednički interesi u oblastima projekata poput Erasmusa, akademskoj razmjeni i istraživačkim oblastima.

“Mi već imamo odličnu saradnju sa preko 30 Univerziteta u Latinskoj Americi, kao i sa univerzitetskim centrima u Sjedinjenim Američkim Državama, Njemačkoj, Španiji, Italiji i Kini” izjavio je Victor Britez Chamorro.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Radoslav Grujić, je rekao da je dogovoreno potpisivanje protokola o medjusobnoj saradnji.

“Potrebno je da se definišu oblasti u kojima će se ostvarivati saradnja. Zajedničko apliciranje za naučno-istraživačke projekte i kulturna saradnja, kao i razmjena naših kadrova i studenata”, istakao je Grujić.

Nakon sastanka gosti i domaćini razmijenili su poklone, a rektor Grujić je postao vlasnik jedinstvenog naliv-pera, specijalno napravljenog za ovu priliku.

Delegacija iz Paragvaja sutra će biti gost treće večeri “Koral festivala-večeri ruske muzike”.

Read the article:

http://www.ues.rs.ba/lat/univerzitet/vijesti/delegacija-iz-paragvaja-posjetila-uis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s