Delegacija Paragvaja posjetila VTK/STK BiH Petak, 12.12.2014.

Generalni sekretar Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Nihad Bajramović sa saradnicima primio je u posjetu delegaciju Paragvaja koju je predvodio prof. dr. Victor Alfredo Britez Chamorro, rektor Državnog univerziteta Istoka. Tema sastanka bile su mogućnosti unapređenja ekonomske saradnje dvije zemlje.

Generalni sekretar Bajramović pozdravio je goste i zahvalio se na posjeti, te ih ovom prilikom upoznao sa ulogom i aktivnostima Komore kao i njenom značaju za sve privredne subjekte u Bosni i Hercegovini. Istakao je da je dosadašnja ekonomska saradnja dvije zemlje nažalost, na zanemarljivom nivou, te sastanak ocjenio jako značajnim sa aspekta unapređenja iste.

Na sastanku su predstavljeni potencijali BiH i Paragvaja, te ukazano na konkretne oblasti u kojima bi saradnja bila moguća. Posebno su istaknute prehrambena, kožarska i namjenska industrija. Takođe je bilo riječi i o mogućnostima saradnje zemalja u oblasti edukacije.

Cilj obje zemlje je ispitati nova tržišta, detaljnije se upoznati sa mogućnostima koje i jedna i druga zemlja nude, te iznaći načine za realizovanje konkretnih poslovnih projekata.

Readthe article

Dubrovnik 3

Prisutni su izrazili zadovoljstvo povodom upriličenog sastanka, te stavili na raspolaganje svoje kapacitete u cilju preduzimanja konkretnih koraka ka realizaciji navedenih ciljeva.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s